Șotron. Festivalul copilăriei: 3 zile și sute de activități educative gratuite
Știri

Șotron. Festivalul copilăriei: 3 zile și sute de activități educative gratuite

Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași organizează în perioada 1-3 iunie 2018, în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” și pe strada Vasile Pogor, evenimentul Șotron. Festivalul copilăriei.


Cea de-a V-a ediție a Şotron. Festivalul copilăriei va marca aniversarea Centenarului primului muzeu memorial literar din România (Bojdeuca „Ion Creangă” din Iași, inaugurată în anul 1918). Astfel, sub tema „Amintiri din copilărie” se vor desfășura sute de activități, într-o atmosferă relaxată și plină de surprize: ateliere practice, ateliere de lectură și întâlniri cu autori, concerte, piese de teatru, concursuri de cultură generaă cu premii, demonstrații de dans, întâlniri cu personaje din povești, expoziții de arhitectură etc. Organizatorii au pregătit și o serie de activități destinate părinților, în zone de relaxare.


Ca în fiecare an, în etapa premergătoare evenimentului, pe pagina de Facebook Șotron. Festivalul copilăriei se desfășoară concursuri pentru părinți și copii cu premii dintre cele mai atractive: ultimele titluri din literatura pentru copii, jocuri și jucării etc.


Şotron. Festivalul copilăriei este cel mai mare eveniment pentru copii din zona Moldovei și presupune un maraton de activități culturale și educative gratuite ce au antrenat an de an mii de participanți și sute de parteneri implicați. Ediția a V-a este organizată în cadrul Festivalului Internațional al Educației și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.
Programul complet se regăsește aici: www.sotroniasi.ro/program