Slide Image
Slide Image
Slide Image
Slide Image

Alice Ciobanu – www.tarabucatelor.ro

Crostini cu brânză de capră și fructe caramelizate

Ingrediente:

  • 200 gr brânză de capră proaspătă
  • 2-3 piersici din compot
  • o mână de mure, zmeură sau câteva căpșuni
  • 1 linguriță zahăr muscovado
  • 10 gr unt
  • câteva felii de pâine
  • miere de albine
  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Puneți feliile de pâine sub grill pentru câteva minute. Rumeniți-le pe fiecare parte fix atât cât vă place și apoi păstrați-le la cald.

Tăiați piersicile în felii. Încălziți într-o tigaie untul și zahărul muscovado. Adăugați feliile de piersici, mure, zmeură sau căpșuni. Amestecați cu o spatulă până se caramelizează ușor. Trageți de pe foc.

Ungeți fiecare bucată de pâine cu brânză de capră frecată cu miere de albine (doar atât cât vă place, fiecare după preferințe). În loc de miere de albine puteți folosi sirop de cocos, sirop de agave sau de arțar. Orice vă place sau aveți la îndemână.

Peste fiecare bucată de crostini puneți fructe caramelizate și stropiți cu siropul lăsat. Câteva frunzulițe de mentă proaspătă vă vor aduce și mai multă prospețime preparatului, dar și în viață!

Să fiți fericiți!

 Wrap cu șuncă și pastă de năut

Ingrediente:

  • 1 foaie wrap
  • 1 morcov
  • 2 linguri boabe de porumb dulce
  • 2 linguri pastă de năut
  • 2 felii șuncă Praga
  • 2 felii cașcaval

Pentru pasta de năut:

  • 1 conservă boabe de năut
  • 50 gr iaurt
  • un strop de sare

Mod de preparare:

Preparați pasta de năut din boabele de năut scurse de zeama în care au fost conservate. Puneți-le într-un bol înalt împreună cu un pahar mic de iaurt. Cu ajutorul unui blender vertical, transformați totul într-o pastă. Potriviți de sare, după gust, dar nu să se simtă un gust sărat pronunțat.

Luați foaia de wrap și încălziți-o în microunde pentru câteva secunde. Ungeți pe o parte cu două linguri de pastă de năut. Adăugați boabele de porumb dulce. Puneți feliile de șuncă, una lângă alta. Deasupra lor, feliile de cașcaval și pe mijloc feliuțe subțiri de morcov făcute cu aparatul acela de curățat legume.

Închideți foaia de wrap, adică rulați-o, strângeți-o bine și tăiați-o în două. Înveliți fiecare jumătate de wrap cu șuncă și pastă de năut în șervețel și puneți la pachețel.

Un măr va completa cu siguranță meniul, adică un fel de desert.

Voi ce mai puneți la pachețel copiilor?