Laurențiu Dumescu – Egglectic Bistro

Clătite din banane cu fructe

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 200g făină de grâu
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • Sare
  • Scorțișoară
  • Praf de copt
  • 5g Unt
  • 100g Fructe de pădure
  • 50g zahăr

Se decojesc bananele și se pisează cu o furculiță, se adaugă făină, oul bătut, sarea, scorțișoara și praful de copt, se amestecă cu un tel până se obține un aluat gros de clătite. Puneți o tigaie la încins, puneţi un pic de unt și cu un polonic mic faceți clătitele, cam 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Într-o tigaie se pune zahărul și se topește, apoi adăugați fructele și amestecați, lăsați la fiert până ce fructele lasă zeama, se topește zahărul și mai lăsați până scade compoziția. Puneti clătitele pe farfurie, adăugați puțin unt și apoi fructele scăzute deasupra.

Omletă cu guacamole și roșii uscate

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 avocado
  • 1 ardei kapia
  • ½ ceapă
  • 50g roșii uscate
  • 10g pătrunjel
  • ulei de măsline
  • zeama de lămâie
  • 5g unt
  • Sare
  • 60g salată iceberg
  • 20g rucola
  • 50g roșii cherry

Pentru Guacamole folosim 1 avocado copt, curățat de coajă și scos sâmburele. Îl pisăm cu o furculiță, adăugăm 1 ardei kapia, o ceapă și pătrunjelul tocate mărunt, 5ml ulei de măsline, zeama de lămâie și un praf de sare. Amestecăm toate ingredientele până se formează o pastă tartinabilă.

Batem două ouă cu telul, adăugăm un praf de sare, punem într-o tigaie încinsă 5 grame de unt și 5 ml de ulei, după care adăugăm ouăle bătute și amestecăm până se coagulează.

Pe două felii de pâine prăjită întindem pasta de guacamole, apoi adăugăm ouăle prăjite și roșiile uscate felii. Adăugăm lângă o salată de iceberg cu rucola și rosii cherry.