Soft&Grace
CLAFOUTIS CU CIREŞE – Rețeta Danei
Ingrediente:
- 400g cireșe
- 100g zahăr brun
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 50 ml smântână
- 100g făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- 15g unt pentru uns tava
- 1-2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Cireșele spălate și bine zvântate se pun într-o tavă unsă cu unt. Tava poate fi rotunda sau pătrată.
Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul brun, laptele, smântâna şi extractul de vanilie. La sfârşit se adaugă făina şi se obţine o compoziţie puţin mai deasă decât la clătite.
Compoziţia se toarnă peste cireşe iar tava se dă la cuptor pentru circa 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Când este gata clafoutisul cu cireşe va avea şi nişte mici crăpături deasupra şi se va umfla uşor pe lateral.
Desertul se pudrează din abundenţă şi se serveşte cald sau rece.
Consistenţa clafoutisului cu cireşe este asemănătoare unei budinci de vanilie şi este un desert foarte potrivit pentru zilele de vară.
BISCUIŢI CU NUCĂ ŞI CIOCOLATĂ – Rețeta lui Iulian
Ingrediente:
- 1/2 cană (113 g) unt la temperatura camerei
- 1 cană (200g) zahăr brun
- 1/4 cană (52g) zahăr alb
- 2 ouă
- 2 1/2 căni(350g) faină albă
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 2 căni (250g) nuci tocate grosier
- 2 căni (325g) picături de ciocolată neagră sau ciocolată neagră sub formă de tabletă, tocată mărunt
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade dacă dorești să coci biscuiții imediat ce termini aluatul. Pregătește tava cu hârtie de copt.
Mixează untul cu zahărul într-un bol până când compoziția devine omogenă, cremoasă și aerată (aproximativ 3 minute).
Adaugă ouăle și mixează la viteză mică până ce acestea sunt complet încorporate.
Amestecă făina cu sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Adaugă faină și mixează ușor până ce se încorporeză complet.
Nucile și ciocolata se amestecă bine cu compoziția.
Împarte aluatul în bile de 50 sau 100 de grame. Se poate păstra o parte din aluat în frigider (până la 2 zile) sau în congelator (până la 1 lună).
Nu încerca să înghesui toate bilele pe o singură tavă.
Biscuiții se coc în jur de 9-13 minute la 190-200 grade Celsius în funcție de cuptor și de dimensiunea biscuitelui. Biscuiții trebuie să fie ușor rumeniți, cu exteriorul crocant.
Odată scoși din cuptor se lasă câteva minute în tavă sau pe un grătar să se răcorească.
PORRIDGE CU FRUCTE – Rețeta lui Bogdan
Ingrediente:
- 200ml iaurt
- 50g cereale
- 20g nuci/alune
- 20g fructe uscate
- 10g dulceaţă
- 1lgt scorţişoară
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm iaurtul cu cerealele, nucile mărunţite, fructele uscate tăiate, dulceaţa şi scorţişoara până obţinem o compoziţie omogenă. O vom lăsa până a doua zi în frigider pentru ca totul să devină mai cremos. Tăiem fructe proaspete şi punem deasupra. Puteţi folosi orice tip de cereale, fructe, alune sau iaurt.